אזכרה בשבת

שאלה:

אם אזכרה של אחד ההורים יוצאת ביום שבת מתי עולים לבית העלמין ומתי מתחילים להגיד קדיש.תודה

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה או מקדימים ליום שישי לפני חצות או מאחרים ליום ראשון, מה שנוח לכם. אבל הקדיש עצמו נאמר ביום היארצייט – בשבת, אין לזה קשר עם העלייה לקבר בכלל, ולאלו שנוהגים לומר כל השבוע, מתחילים במוצאי שבת שלפניו. וכמובן, גם בעלייה לקבר עצמה אם יש מנין אומרים קדיש.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבנים שלי במילואים והאזכרה של בעלי זל יוצאת ביום ראשון יש להם אפשרות לצאת לשבת ולא לראשון האם אפשר לעלות לקבר כדי לעשות אשכבה במוצ"ש?