אבלות בשבת – השתתפות בשבת חתן

שאלה:

האם אשה בשנת אבל על הוריה יכולה להשתתף בשבת חתן של אחיין של בעלה??

תשובה:

שלום רב.

אבל שיש לבן משפחתו שבת חתן משותפת, אם יהיה מורגש במשפחה שהאבל לא הגיע להשתתף מותר לו להשתתף, אך אם לא יהיה מורגש שהוא חסר [בלאו הכי לא כל הדודים באים, ואין לו קשר מיוחד יותר מהם] אין לו ללכת להשתתף, כיון שיסוד ההיתר הוא רק כדי שלא יהיה אבלות בפרהסיה, ואם השמחה נעשית באותו מקום שמתפללים שם רשאי להשאר [ויש שכתבו להחמיר שלא להשתתף בסעודת שבת המשותפת למחותנים אם זה מתקיים באולם שמחות והכל לפי הענין].

שיהיה תמיד רק בשמחות.

מקורות:

עי’ נטעי גבריאל אבילות ח”ב פרק כח, חיי משה (כללי המצוות מהדו”ח עמ’ רצז), נשמת ישראל (ח”ב סי’ כו) הרבה פרטי דינים בזה.