קנה מוצר פגום ולא יודע מתי נעשה הפגם

שאלה:

שלום,
קניתי מנורת לילה בחנות הטמבור ,שמתי בשקית על ידית עגלת התינוק ונסעתי באוטובוס לביתי.
בהגיעי הביתה ראיתי כי התקע של המנורה מעוקם כאילו קיבל מכה חזקה מאד והתעקם.
לא בדקתי את המנורה בחלק התקע לפני הקניה מחד, אך גם לא זכור לי שהשקית קיבלה דפיקה חזקה שיכלה לעקם וממש לשבור את המנורה ויש לי הרגשה שזה נקנה ככה אך אין לי דרך להוכיח זאת בוודאות.
האם אוכל לחזור לחנות לחנות ולבקש מנורה חדשה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם ברור שהמוצר נקנה פגום חייב המוכר להחליף. אך אם לא ברור שהמוצר נקנה פגום ויש ספק בדבר, הדין כך: אם החפץ כבר יצא מהחנות, או שהלוקח עשה בו קניין, לא ניתן לחייב את המוכר להחליף את המוצר. אך ראוי שתספר למוכר את הדברים והוא ישקול האם להחליף.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רכד שנחלקו הראשונים במחליף פרה וחמור ומתה הפרה ולא יודעים ברשות מי מתה, האם הולכים אחר רשות הקניינית. או רשות הפיזית. אך לכו"ע אם כבר יצא מרשותו הקניינים והפיזית, אין המוכר אחראי על כך.