ברכה כנגד שער מגולה / תפוח אדמה שבלע טעם מים שהתבשלו בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב
1. האם לאדם שאימא שלו לא שמה כיסוי ראש -האם הוא יכול לברך כנגדה ממש?
2. האם אדם שבישל סיר מרק שלא בושל לפני שבת ובישל אותו בשבת אך בתוך המרק היה תפו"א שכבר בושל מלפני שבת- האם התפו"א גם נאסר או לא?
תודה

תשובה:

שלום רב,

  1. לכתחילה יש להסתובב ממש, בדיעבד מועילה עצימת עינים, ראה כאן, אבל בכל מקרה אין לברך כנגד שער מגולה של אשה נשואה.

2. התפוח אדמה נאסר לפי כל הכללים של מעשה שבת, כיון שבלע מים שהתבשלו בשבת, כלומר שלמבשל עצמו אסור לעולם ולאחרים מותר במוצאי שבת, ראה כאן בהרחבה לגבי הכלים.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    1. האם מותר להרהר או לדבר בדברי תורה ברחובות שלנו כיום או שיש לחשוש לצואה?
    2. האם בהרכח צריך לומר שבלע מים ובגלל זה יהיה אסור? ומה זה אפכת לנו שהרי הוא בעצמו יבש.
    תודה