מצות ישוב ארץ ישראל בזמנינו

שאלה:

שלום לרבנים רציתי להבין איך אפשר לומר שלרמבם אין מצות ישוב ארץ ידראל והרי פסק שיכול לכוף אישתו לעלות מה יתרצו מי שאומר שלרמבם אין מצות ישוב אארץ ישראל? 2 שמעתי מרב שאמר בשם הרמבן שתלמיד חכם גדול נמדד ברוחב הידעעה ועומק העיון ולא מצאתי לזה מקור האם הרבנים יודעים? 3 באורל"צ חלק ב פ"כו בהגה בסוף שדוקא ציור וכיור בבנין אסור האם זה אפילו בצלק של בנין אסור אפילו שזה לא מחובר לבנין אלא רק עתיד להיות מחובר? תודה רבה על הסבלנות!

תשובה:

שלום וברכה

  1. ראה כאן מאמר מקיף מאוד שכתבתי בענין זה.
  2. צריך מקור לאמירה כה פשוטה וברורה? במה רצית שימדד? בידיעותיו בכדורגל?
  3. ציור בתשעת הימים נאסר דוקא בבנין עצמו, תמונה שעתידה להתחבר לקיר מותר לצייר.