המתפלל עם הש"ץ כיצד ינהג בקדושה ומודים

שאלה:

לספרדים.
כאשר מתפללים ללא חזרה (במקרים שמותר) ואומרים מילה במילה עם השצ . מה קורה בקדושה? צריך לומר איתו את הקדושה מילה במילה(נקדישך ונעריצך) או רק לענות קדוש קדוש, ברוך כבוד וימלוך?

תשובה:

שלום וברכה

אדם שמתחיל שמונה עשרה יחד עם הש"ץ, מגיע איתו עד קדושה ואומר איתו מילה במילה עד לאחר קדושה כולל ברכת אתה קדוש או לדור ודור, כל עדה כמנהגה, כדי לומר יחד הא-ל הקדוש. בהמשך ישתדל להגיע איתו גם לשומע תפילה [לאשכנזי הוא חיוב גמור], וגם למודים. במידה ולא הגיע איתו למודים והוא באמצע ברכה אחרת [ולא בסופה], ישתחווה עם הציבור בלי לומר עמהם מודים.

מקורות:

ראה פרטי דין זה בשו"ע ומשנה ברורה בסי' קט.