צער בעלי חיים – תנאי גידול בקר ועופות במדינת ישראל

שאלה:

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול לגבי תעשיית הבשר והחלב. האם מבחינה הלכתית זה לא צער בעלי חיים? היום מגדלים אותם בתנאים ממש נוראים (אני הזדעזעתי להבין כמה הם סובלים עד לשחיטה.) וגם כל עניין המשלוחים החיים.. איך התורה מתייחסת לזה? זה לא אסור מהתורה? אשמח לשמוע את דעת הרב. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני בקי בפרטים, אבל ברור שיש לשמור על תנאי גידול נאותים, ואני מניח שמשרד הבריאות יש לו הנחיות בענין זה, וזה בפיקוח.

עצם הגידול של בעלי חיים למטרות חליבה ושחיטה מותר בהחלט, על זה נאמר בתורה "בידכם ניתנו", מצות שחיטה היא מהתורה וכו' ואין בזה צער בעלי חיים, כפי שכבר הוכיחו העוסקים במלאכה באירופה לכל אירגוני צער בעלי חיים שבאו בטענות כאלו ואחרות, וידוע הפולמוס בענין זה לגבי ההימום החשמלי בשחיטה, שהוכח שאדרבה הוא צער את הבהמה הרבה יותר.

שבת שלום ומבורך.