תשלום ועד בית לשוכרים שעזבו / נכנסו באמצע חודש

שאלה:

שלום.
אני ממונה על הגבייה בועד הבית שלנו ויש לי שאלה.
באחת מהדירות התגוררו שוכרים והם עזבו ב23 לחודש. ב30 לחודש נכנסו שוכרים חדשים לדירה. אני מבין שהשוכרים הראשונים צריכים לשלם עד שעזבו, בעל הדירה צריך לשלם את הזמן שהדירה הייתה ריקה והשוכרים החדשים צריכים לשלם מאז שנכנסו.
השאלה מי צריך לשלם וכמה על היום שעזבו / נכנסו. הרי הם ישנו בלילה של 23 לחודש בדירה אבל בבוקר כבר עזבו, וכן אלו שנכנסו נכנסו רק בבוקר ובליל 30 לחודש לא היו בדירה.
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר צריך לשלם על הזמן שהדירה הייתה בחזקתו, למרות שלא היה בדירה באותו העת. דהיינו אם יצא ב23 לחודש מהבוקר, היום וכל היום עדיין הייתה הדירה בחזקתו, ועליו לשלם על כל היום. וכמו כן השוכר השני צריך לשלם על הזמן שהייתה הדירה בחזקתו, ואם הדירה בחזקתו ביום ה30 צריך לשלם על כל יום ה30.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    אם הדירה הייתה בחזקתו רק עד הבוקר שאז מסר את המפתחות לבעלים, וכן השוכר השני החל מהבוקר שאז קיבלת את המפתחות, האם ניתן לחייב אותו על כל היום או רק על החלק היחסי של היום ואת החלק שהוא לא היה אני צריך לתבוע מבעלי הדירה? (מדובר בדמי ועד חודשיים גבוהים ולכן זה משנה)