האם קיים מקח טעות בקידושין

שאלה:

שלום הרב,
אני נשוי כבר חצי שנה. במהלך השידוכים אני ואשתי לא העלינו את שאלת הבעיות הרפואיות.
בגיל 16 התגלתה אצלי במהלך משחק כדורסל הפרעת קצב בלב. ההפרעה אינה מסוכנת ואני ברוך השם בריא וכל הקרדיולוגים שביקרתי בעבר אמרו לי שאנשים חיים עם ההפרעה הזו עד גיל 120 והיא אינה מסוכנת. ההגבל היחיד הוא מאמץ ספורטיבי מאומץ ביותר כגון משחק כדורגל …
אני קצת מתחרט שכמובן לא העליתי את הנושא הזה עם אשתי והסתרתי זאת במהלך השידוכים.
עכשיו בעקבות ההסתרה כיצד עליי לספר לאשתי בצורה הכי נכונה על הבעיה הן מבחינה הלכתית והן מבחינות אחרות?
בברכה

תשובה:

שלום רב,

אם זו ההשלכה אני לא חושב שיש כאן חשש לקידושי טעות. אבל אכן ראוי שתאמר לאשתך. לטעמי בלי דרמות מיותרות. ככל שתעשה את זה דרמטי יותר היא עלולה לדמיין מעבר למציאות הקיימת. (באופן כללי גם כאשר יש קידושי טעות, ודאי שמועיל על כך מחילה ואין צורך בקידושין נוספים).

הרבה בריאות ואושר!