כריעה בתחילת ברכת מעין שבע

שאלה:

בתפילת מעין שבע שאומר החזן בליל שבת, שהוא תפילת העמידה במקוצר, האם צריך לכרוע כשמתחיל ברוך אתה ה' , כמו שעושים בכל התפילות כולם?

האם יש מקור לשאלה זו?

תודה וכל טוב

שלמה וינברג

תשובה:

שלום וברכה

אכן יש כמה מקורות למנהג לכרוע בתחילת הברכה כמו בשמונה עשרה, ראה בס' מקור חיים לחוות יאיר בסי' רסח, ובס' זכרון יהוסף סי' צ שכתב שכן המנהג הפשוט.

ברכה והצלחה ושבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון מאוד וכ"כ וז"ל: א. חזון עובדיה שבת א' עמ' שסז ס"א: …"ואין לש"ץ לכרוע ולשחות בתחילת ברכת מעין שבע, שאין לכרוע אלא במקום שתיקנו חכמים, וכל המוסיף גורע. וכמו שנאמר אל תוסף על דבריו . ומ"מ ש"ץ שנהג לכרוע בתחילת ברכת מעין שבע אין גוערים בו אבל מלמדים אותו שלא ישחה" עכ"ל.
    אשמח לקבל את המקור לכריעה בתחילת מעין שבע מהבן איש חי.