מוצרים ישראליים עם חלב נוכרי / כשרות שאינה מהודרת

שאלה:

שלום,
בשנים האחרונות הפסקתי אני והילדים לאכול מוצרים המכילים חלב נוכרי. אני מבינה שיש החמרה כשהמוצרים מיוצרים בחברות גדולות בחו"ל ומייובאות לארץ. אך לאחרונה אני נתקלת בחברות ישראליות עם מוצרים פשוטים כמו קורנפלקס ועוגיות, המכילים גם הם א.חלב נוכרי.
האם האיסור אותו איסור למרות שמיוצר בארץ? בנוסף, לא ברור לי איך מוצרים אלה מקבלים כשרות אם חלב נוכרי לא כשר בכלל…

תשובה:

אין כל הבדל בין הארץ לחו"ל בענין זה. למעשה אין שום כשרות מהודרת על מוצרים עם חלב נכרי! ולתשומת ליבך אם את בארץ שיש מוצרים בכשרות מהודרת לרוב, אין כל סיבה לאכול מכשרות שאינה כזו! יש בעיות הרבה יותר חמורות מחלב נכרי, בעיקר בארץ שיש ענין של מצוות התלויות בארץ. הסיבה שיש הכשרים שאינם מהודרים על מוצרים אלו, משום שיש שסמכו על הפסק המתיר להשתמש בחלב נכרי במפעלים תעשייתים שמחמת פיקוח המדינה אין חשש שיערבו חלב בהמה טמאה במוצר. זה היתר שניתן לשעת הדחק בלבד ולכן שום כשרות מהודרת אינה סומכת על כך.

יום טוב.