האם מותר להשתמש לאחר פסח בממרח שהיה כשר ואולי נכנס בו חמץ

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם לאחר פסח יהיה מותר להשתמש בממרח שנפתח לפני פסח שהיה עליו ספק אם התערבב בו פירורי לחם לפני פסח וההורים שלי אכלו ממנו?

תשובה:

שבוע טוב,

מותר להשתמש. אני מבין שהם לא מכרו את הממרח לגוי לפני פסח, שהרי הם השתמשו בזה בפסח. אבל אם היום אתה לא רואה פירורי חמץ בממרח אין איסור להתשמש בזה, למרות שבפסח עצמו ודאי היה ראוי לחשוש משום חומרא של איסור חמץ. אבל איסור חמץ שעבר עליו הפסח אינו אלא מדרבנן, כך שאם לא רואים שיש פירורים אין צורך להחמיר.