טבילת כלים על ידי קטן

שאלה:

שלחתי את הבן שלי (בן תשע וחצי) עם מכשיר חשמלי לפירוק אומן. האם ניתן לסמוך עליו כשאומר שעשה שליחותו? (כי זה דאורייתא)

תשובה:

שלום וברכה

קטן אינו נאמן על טבילת כלים, ואינני רואה הבדל בין טבילה לפירוק ע"י אומן. אמנם אם תוכל להכיר על הכלי שנעשה בו מעשה [שריטות, קבלה מהחנות וכדומה] מסתבר שזו ראיה שהדבר נעשה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קכ סעי' יד. לגבי כלי זכוכית שחיוב טבילתם מדרבנן נחלקו בזה הפוסקים, ראה חכמת אדם כלל עד סעי' טז שמחמיר  אא"כ יש בזה צורך שבת, וכן החמיר בפמ"ג סי' תנא ס"ק ו, אולם בהגה' רעק"ע על השו"ע סי' קכ מיקל בזה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם אתה עומד לידו ורואה שהוא טובל כהלכה הוא יכול לגם לברך, בדרך כלל עושה המעשה מברך ולא אדם אחר, כאן הנושא שכאשר אתה שולח אותו טבול הוא לא נאמן לומר שעשה את זה טוב. למעשה תטבול בעצמך ותברך והילד יעשה זאת כשיגדל בעזרת ה'.