כיור בפסח

שאלה:

מה הסיבה לכך ששמים בפסח כיור פלסטיק ומגביהים אותו מהכיור של כל השנה
האם זה עקב שימוש במים חמים וחדירה של חמץ שיחזור מצינר הסיפון
והאם מספיק במקום זה לצפות בטפט את הכיור ללא כיור פלסטיק ולא להשתמש במים חמים ולשפוך חומר חריף לצינור הסיפון

תשובה:

שלום וברכה

זה לא רק מים חמים שחוזרים מהסיפון, אלא הכיור עצמו בלוע חמץ, כיון שמצוי שמערים לתוכו חמץ חם, ויש חשש שגם בפסח מישהו יפתח בטעות את ברז המים החמים. לכן הנהגה טובה לצפות או בפלסטיק או באופן שהצעתם, לשפוך חומרים חריפים, ומלבד זאת להקפיד מאוד שלא לפתוח כלל את המים החמים בכיור כל הפסח. כך ודאי לא נגיע למכשול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כאן באתר בהוראות של הרב ויא להכשרת המטבח כותב להגביה הכיור פלסטיק

    והנוסח כדלהלן

    הכיור

    למנהג בני אשכנז:

    א. כיור מחרס

    לא מועילה הכשרה.
    מנקים היטב את הכיור. לאחר הניקוי ראוי לשפוך לתוך חור הניקוז מים עם אקונומיקה, ויש המחמירים לערות מים חמים על הכיור לאחר ניקויו.

    לבסוף מכסים בכיור פלסטיק תואם.

    טוב להניח חפץ מתחת לכיור הפלסטיק שיהיה מעט מוגבה.

    מה ענין בהגבהה

    כמו כן רציתי לשאול
    האם כששמים כיור פלסטיק זה מאפשר כן להשתמש במים חמים בכיור או שבכל מקרה אסור חמים בכיור בפסח

  2. ההגבהה היא כדי שאם מישהו יטעה ויפתח את החמים לא יעלו מים חמים מיד לכלים אלא יצטננו בכיר, אבל אין לסמוך על כך, ולא להשתמש במים חמים בכיור בפסח.