חיצוניות ופנימיות האדם

שאלה:

שלום כבוד הרב!
האם זה נכון שאדם שמראהו החיצוני נקי ומסודר זהו סימן שגם הפנימיות שלו טובה וחיובית?

תשובה:

שלום וברכה

זה לא תמיד אומר, דוקא היטלר היה מקפיד מאוד על חיצוניותו, היו לו מדים מצוחצחים ושפם עשוי בקפידה… אבל ברור בהחלט הרבה פעמים זה מראה על פנימיות של אדם מסודר ואיכותי. לא הייתי סומך על אינדיקציה זו בלבד, אבל זה בהחלט חשוב. ידוע המעשה באותו רב שהגיע לישיבה לראות כיצד לומד בנו, ודבר ראשון נכנס לחדר לראות כיצד הוא שומר את חפציו, וכשראה שהם מסודרים הבין שמן הסתם גם שומר על סדריו וממלא את חובותיו כראוי.

אין ספק שאדם מרושל זה בא לידי ביטוי גם בחלקים אחרים בחייו ולא רק בחיצוניותו.

בהצלחה רבה