האומר מה נאכל למחר

שאלה:

אז האים זה נכון שזה האופציות או שאדם מצליח בישיבה ומוציא מישרה דרך התורה דיין או רב או שהוא פשוט חי חיי עוני בקושי סוגר תחודש והצד השני ליבחור בלימודים חיצוניים או איזה עבודה שמונה שעות ואז אין לך כה זמן לילמוד מסובך וכל שכן אים עוד בעיות אז מה הפשרה

תשובה:

שלום וברכה

זה ודאי לא נכון, תמיד ניתן למצוא משרה חלקית ולהקדיש יותר שעות ללימוד, ומלבד זאת, גם אם המצב דחוק, כל עוד זה בסדר, ואתה היום הרי לא נשוי וכו', אין לדאוג את דאגת המחר, אם היום אתה יכול ללמוד בהתמדה, עשה זאת. חז"ל כבר אמרו האומר מה נאכל למחר הרי זה מקטני אמנה. אם תגיע למצב שאתה צריך ללכת לעבוד והרבה לצורך פרנסתך, זה בסדר, אין צורך כבר היום לעזוב הכל בשביל כך.