האם אפשר להשתמש בתמצית נגד תאוה ללא כשרות?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
יש איזו תמצית נגד התאווה, המבוססת גם על "שיח אברהם" שזה צמח ידוע בעניין שלו נגד התאווה, אך לא רק שיח אברהם.
מישהו מחלק את זה בחינם בירושלים, לא שאלתי אם זה באישור משרד הבריאות.
האם מותר לקחת ממנו? פלוס אין כשרות של גוף מסוים, זה מה שהשיב לי לשאלתי האם יש כשרות:
התמצית מורכבת משלושה מרכיבים בלבד.
מים,אלכוהול רפואי וצמחים.כך ששום מרכיב לא זקוק לכשרות ספציפית (כמו וויסקי לדוגמה שהינו תמיד כשר ולא נצרך לתעודת כשרות אא"כ יושן בחביות של יין.)
בנוסף,גם אני דתי ושומר כשרות ומקפיד על קלה כבחמורה,אך אדגיש שמכיוון שאני רוקח את התמצית באופן אישי ולא מסחרי,אין לי קשר להשגחה זו או אחרת.

זה מה שהוא כותב בין היתר (מחקתי קצת) פרטים על זה: אינני מגלה את כל מרכיבי התמצית בשל העובדה שעבדתי שנים בהרכבתה, אבל אוכל לומר לך כמה דברים להנחת הדעת.
מדובר בתמצית צמחית שהרכבתי.זוהי טנקטורה מצמחים בלבד.הווי אומר,כמה סוגים של צמחים שמושרים כמה שבועות באלכוהול רפואי ומשם יוצאת התמצית.
אין בתמצית מאומה חוץ מצמחי מרפא אלכוהול ומים.
כל מרכיב ומרכיב בה ניתן לרכוש בכל חנות טבע וללא מרשם רופא. אני רק מבצע את הערבוב של התמציות.
התמצית מבוססת על שיח אברהם הידוע בסגולתו לעניין, בשילוב עם צמחים נוספים.
אין תופעות לוואי כלל שכן מדובר בצמחים בלבד.

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

מעבר לענין של כשרות שבהחלט יכול להיות כמו נושא של תרומות ומעשרות, אין ליטול שום תרופה ללא אישור של משרד הבריאות, תרכובת צמחים עלולה להיות מסוכנת ממש! טעות לחשוב שחליטת צמחים אין בה סכנה, יש גם רעלים מהצומח, ולפעמים הנזק בלתי הפיך.

ערב טוב.