שוכר דורש התקנת דלת רשת

שאלה:

שוכר דורש התקנת דלתות רשת בשתי הכניסות לבית. כניסה קדמית ואחורית בטענה שסובל מיתושים וזבובים בבית. יש לציין שהחלונות כולם מרושתים. האם יש חובה על המשכיר להתקנה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין תשובה חותכת בעניין, הכל תלוי במקום ובמציאות. אם היתושים מהווים מטרד למרות הרשתות בחלונות, חובת המשכיר להתקין דלתות רשת. ואם בקשת הדלתות הוא רק לפינוק יתר, פטור המשכיר מבקשת השוכר.

ניתן לבדוק את המציאות לפי השכנים במקום, אם רוב הדיירים באזור קבעו דלתות רשת, סימן שכך צורת החיים באותו אזור, וחייב המשכיר. ואם לרוב הדיירים אין רשתות בדלתות, המשכיר פטור.

בהצלחה.