טורח צבור

שאלה:

בס"ד,
האם שייך לומר לרב בית הכנסת או מגיד השיעור שמאריך בדברי תורה בשלש עד חמש דקות לזמן תפלת ערבית שהוא טורח צבור , האם יש מקור לטענה או לא ?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש זמן קבוע לערבית אכן לא ראוי לעכב את הציבור, בפרט שכנראה יש אנשים שלא השתתפו בשיעור והם באים לערבית וממתינים בצד. כמו כן מגיד שיעור מנוסה בודאי יודע, שברגע שהשיעור אמור להסתיים, האוזניים נאטמות… אנשים פשוט מפסיקים להקשיב וחבל, אם רוצים שאנשים יהנו מהשיעור כדאי להקפיד על הזמנים. אבל כמובן הכל לפי הענין, ואם הוא בדיוק באמצע הסבר ענין כל שהוא, יגמור כהלכה ולא יקרה כלום… אפשר לחשוב למה ממהרים כל כך…

יום נעים.