כתיבת עבודות עבור סטודנטים

שאלה:

שלום אני כותבת עבודות עבור חברה שמספקת עבודות(הם קוראים לזה סיוע אקדמי, ועבודות לדוגמא) לסטודנטים. בדרך כלל אין לי קשר ישיר לסטודנטים. אלא אני עובדת כפרילנסרית. האם זה בעייתי מבחינה הלכתית? הבנתי שרק לסחור בעבודות זה בעייתי. אני מקבלת את התשלום דרך החברה שמתווכת בינינו. כרגע זו ההכנסה שלי. תודה.

תשובה:

שלום רב,

איני מבין איזה בעיה הלכתית יש בסחר עבודות, האם איסור גניבת דעת, אולי תפרטי בשאלתך.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלתי אם יש בעיה הלכתית לכתוב עבודות לסטודנטים. דרך תיווך של חברה ו/או באופן ישיר. מאיפה אני צריכה לדעת איזו בעיה הלכתית זאת? האם מותר או אסור?

  2. שלום רב,
    איני רואה שום בעיה הלכתית שיש בכתיבת עבודות לסטודנטים, הן באופן ישיר והן דרך חברת תיווך. אשרייך שאת מבררת את ההלכה לפני העבודה.
    בהצלחה רבה
    נפתלי בן חיים