טבילת כלים מיחם מים חשמלי

שאלה:

שלום כבוד הרב!!! ראיתי שאם רוצים לבטל את ענין הטבילה למיחם מים טעון טבילה שאלתי היא איך זה יכול להיות ששיטה זאת מוציאה את המיחם מענין טבילה אם מלכתחילה היא היתה אצל גוי וזה חדש

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך לא היתה ברורה לגמרי, יתכן שכוונתך היתה לדעת הסוברים שמה שמחובר לקרקע פטור מטבילה, וכיון שהשימוש של המיחם הוא רק באמצעות חיבורו לשקע שבקיר הוא נחשב מחובר לקרקע, אולם למעשה לאסמכו על שיטה זו, אלא רק מצרפים זאת לסברא נוספת, והיא שאם היהודי מקלקל משהו במיחם ומתקן אותו על ידי יהודי, וזה משהו שמצריך אומן, זה נחשב שנגמרה מלאכתו על ידי ישראל.

שבת שלום

מקורות:

ראה עוד כאן.