בישול בכלי שני בשבת

שאלה:

בס״ד
מה שאומרים כלי שני לא מבשל , האם הנידון ל״בישול אחר בישול בנוזל״ או אפילו שלא עבר בישול?

שאם נאמר אפילו בדבר שלא עבר בישול אז פתחנו את כל דיני בישול שאם נרתיח מע״ש נוזל בחום מאוד מאוד גבוה , אם נשים על ירקות לדוגמא נכין מרק…
ומה העיניין בעליי נענע

אבקש מהרב מקור במשנה ברורה

תשובה:

שלום וברכה

כלי שני אינו מבשל שום דבר למעט דברים שנקראים קלי הבישול, כמו ביצה שמתבשלת בנקל ועוד דברים. גם לחוששים לאיסור בישול אחרי אפייה, כל דבר אפוי נחשב קלי הבישול שמתבשל בכלי שני, ראה שו"ע סי' שיח סעי' ה. יש שחששו שכל דבר שאינו ידוע לנו אם הוא קלי הבישול נחמיר שהוא כך, ראה משנה ברורה שם ס"ק מב, אבל החזון איש חולק ולא חשש לכך אלא בדברים שנתפרש בחז"ל שהם קלי הבישול. בכל מקרה אין לשרות מאכל לא מבושל בכלי שני משום דמחזי כמבשל, ע"ע שם משנה ברורה ס"ק לד, ולט.