כדורים להרפס בתשעה באב

שאלה:

שלום כבוד הרב , מקווה שאקבל תשובה מספיק מהר כדי להחליט מה לעשות ..
התחלתי אתמול בצהריים לקחת כדורים עקב הרפס בשפתיים , אני צריכה לקחת 2 כדורים 5 פעמים ביום , האם מותר לקחת את הכדורים עם מעט מים בצום תשעה באב ? ( כדור גדול שלא ניתן לבלוע ללא מים ) פוחדת מאוד להפסיק את הכדורים ל24 שעות שלא יחמיר הפצע .
היום אדלג על הפעם האחרונה שצריכה לקחת ומחר חשבתי לקחת פעם אחת או פעמיים במהלך הצום .. כדי שיהיה כמה שפחות בגלל הצום ..
מה לעשות ?

תשובה:

שלום רב,

את יכולה לקחת גם בצום עם מעט מים שאינם ראויים לשתיה, כמו מים מלוחים וכד' או תרכיז תה מרוכז.