ישיבה על הארץ בט' באב

שאלה:

שלום

בתשעה באב – האם צריך לשבת על הרצפה גם בבית או רק בבית הכנסת?

תודה

תשובה:

שלום רב,

עד חצות היום אם יושבים יושבים על הרצפה לא משנה היכן נמצאים. למעט מקרים שאין ברירה כמו נסיעה ברכב וכד'.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כמש" בשו"ת אור לציון ח"ג פכ"ט – דיני תשעה באב
    יט. שאלה. כיצד יש לנהוג בענין הישיבה והשינה בתשעה באב?
    תשובה. אין לשבת על כסא אף בבית אלא לאחר חצות היום. ולענין השינה, טוב למי שיכול, שישים מזרן על הרצפה, וישן כך. והרגיל בשתי כריות, טוב שיוריד כרית אחת, אלא אם כן אינו יכול להרדם מחמת כן.