לערוך וידאו של חתונה שאינה צנועה

שאלה:

יש לאשתי עסק של post production לצלמים, היינו שהצלמים מיד אחרי החתונה שולחים את התמונות שצלמו למשרד של אשתי ושם העובדות לה עושים מיון ותיקון לתמונות ואלבום דיגיטלי וסרט וידאו של החתונה, הקיצור כל השירות שהצלם צריך לספק ללקוחות היא עושה במקומו. לפעמים מגיע גם תמונות או וידאו של חתונות עם ריקודים מעורבים, בהתחלה אשתי הייתה מסרבת לקבלם אבל הצלמים אומרים לו שהם לא מעוניינים לשלוח רק חלק מהחתונות אליה הרי מה יעשו אם שאר החתונות שלהם, או שהיא נותנת שרות או שלא? השאלה האם מותר לה לעורך חתונות כאלו או לתת לגויה לערוך אותם וא"כ איך לחלק את הכסף?

תשובה:

מותר לערוך את הוידאו שהרי אין מכשיל אותם שיכולות נשים להסתכל בתמונות ובוידאו. ואין להם איסור ומה שיסתכלו בזה גם גברים על דעת עצמם מסתכלים עיין באגרות משה יו"ד א' סימן עב' שמתיר להשכיר אולם לחתונה אף שיודע שירקדו שם מעורב. וכן הכסף מותר. ואינו לפני עיור דאורייתא שהרי יכולים לערוך את הוידאו במקום אחר אלא הוא איסור מסייע באופן זה אין איסור מסייע.

הרבנים המשיבים: הרב בוטרמן והרב דזמטרובסקי