כרטיס הנחה להעברה לאחר

 שאלה

אדם המחזיק כרטיס שמזכה אותו בהנחה ורוצה להעבירו לאחיו וכדו' האם מותר לו

תשובה

ישנם ממה סוגים מדוע ניתן לו הכרטיס א. אם קיבל את הכרטיס כיון שהוא משתייך לקבוצה מסוימת והשני לא משתייך אליה אסור כיון שהוא ניתן רק לחברי הקבוצה ב. אם קיבל את הכרטיס מכיון שעשה איזה מבצע או עבודה שלכן זכה א"כ מותר להעביר שזה כמו שקנה את ההנחה בשכר עבודתו אא"כ פירשו אחרת ג. אם סיבת ההנחה כיון שקנה הרבה ביחד יכול להעביר כיון שהקניה הגדולה המזכה זה הסיבה שהיתה חשובה לנותן הכרטיס ולא משנה לו מי נהנה מכך

הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי