הזמנת ציוד לביה"ס

שאלה

בית ספר לילדים מיוחדים רגיל לרכוש ציוד מיוחד אצל סוכן מכירות קבוע ועכשיו פנה אליהם סוכן אחר ומבקש למכור אותם מוצרים במחיר מוזל האם מותר להם בכך

תשובה

כיון שיש מחלוקת האם ברגיל לקנות אצל א' האם מותר לאחר למכור לו כיון שנחשב כהשגת גבול אך איסור זה הוא רק למוכר ולא לקונה ולכן לביה"ס מותר לחפש מוכר אחר יותר בזול אך לסוכן אם הוא יודע שיש סוכן אחר קבוע שמוכר להם א"כ תלוי בשתי השיטות האם מותר לו למכור להם ובאופן שיודע שעושה איסור ובכ"ז רוצה למכור א"כ י"ל שגם לביה"ס אסור לקנות ממנו משום שמכשילים אותו בלאו ד"לפני עור" נמצא שאין להם לקנות ממנו אא"כ אינו יודע שיש סוכן אחר כשמציע להם או שאומר קים לי כהפוסקים שמותר מערופיא

הרבנים המשיבים:הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי