נתן עבודה לערוך לו חוברת ונלקח לבית הכלא ונתנו את העבודה לעורך אחר

שאלה

שלום וברכה למערכת היקרה של בית ההוראה בוקר טוב ושלום וברכה למעלתיכם , אני פניתי אליכם שתפסקו לי את ההלכה בנושא של הקלדה ועימוד כאשר האדם הראשון שסיכמתי איתו נכנס אל בית הכלא ולא יכל לסיים את עבודתו בזמן שקצבתי לו , ועכשיו הוא פונה אלי בשאלה האם אני אתן לו  להמשיך את עבודתו כאשר הוא יצא משיחרורו ואני כבר פניתי למגיה ועורך אחר מאחר שהוא לא ענה לי בפלאפון שהתקשרתי אליו ועכשיו שני העורכים נמצאים לפני ושניהם רוצים את העבודה האחד הוא באמצע והשני הוא לקראת ההתחלה והוא כבר עבר על זה מלמעלה , והשאלה מה עלי לעשות עם שניהם יוריני מורינו בית ההוראה שברשותכם על הנושא כמה שיותר מהר כיון שהעניין הוא נחוץ לעניןי דיני ממונות.

תשובה

באם הקבלן הפר את תנאי העבודה שלא ענה לבעלים הרי לא שכרו הבעלים על דעת כן ושכירותו בטלה, ואומנם הקבלן היה אנוס אולם פועל שאנוס מלעבוד אינו אשם אולם אינו מקיים את תנאי השכירות. ועל כן בטלה שכירותו ורשאי הבעלים לשכור עובד אחר. וכיון שהקבלן השני נשכר כדין צריך הבעלים להמשיך עימו את עבודת עריכת החוברת. וצריך לשלם לעורך השני את שכרו.

 הרבנים המשיבים: הרב אשר דזמטרובסקי הרב גבריאל לומברד והרב אברהם בוטרמן