בישול בכיריים קרמיות

שאלה:

שלום! יש לנו כיריים קרמיות ואנו מכינים בזה בין חלבי ובין בשרי וע"כ הכירה עצמה לכאורה זה טרף, האם כשגולש מתבשיל על הכירה זה מחבר בין התבשיל והוא נטרף? (ומה אם יותר מ24 שעות לא השתמשנו בכירה?)

תשובה:

שלום רב.

בכיריים כאלו אכן חייבת להיות הפרדה ברורה בין בשר לחלב. במקרה שאין הפרדה ברורה, אם המגע יבש לגמרי, כלומר גם הכיריים יבשות וגםתחתית הסיר, ואין שם ממשות של אוכל, מותר לבשל, אולם, לענין פסח נהגו להחמיר גם במגע יבש, לכן אין להשתמש בכיריים אלו לפסח,אלא אם כן הן מכוסות בפח וכיוצא בזה.

בנוגע לתבשיל שהתבשל שם ללא התנאים האמורים יש בכך בהחלט בעיה ובכל מקרה יש לדון לגופו: אם הכיריים נקיות ואין עליהן ממשות מאכל ולא השתמשו בהן ב24 שעות האחרונות התבשיל מותר גם אם היה מגע לח. כמו כן, אם התבשיל גדול מאוד, כמו סיר מרק גדול שיש בו פי שישים המהמקום בכיריים שמתחמם בבישול גם כן יש להקל.

מקורות:

ראה בהרחבה מה שכתבנו כאן.