כשרות עופות

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
רציתי לדעת מה ההבדל בעניין עופות מכשרות פלייש חלק או עטרה?
שניהם בדץ וחלק…

תשובה:

שלום רב

בלי להתייחס למערכות הכשרות שהזכרת שאינני מכיר אותן ואינני מוסמך וגם לא מעוניין לחוות עליהן דעה, המילה בד"ץ אינה מילת קסמים… כל בד"ץ יש לו הנהגות וחומרות ופיקוח מסוג שונה ורמה שונה… לכן ברור שיש הבדל למשל בין ההשגחה הקפדנית של מערכות הכשרות המהודרות כמו בד"ץ העדה החרדית הרב משה ליב לאנדא או שארית ישראל והרב רובין, לבין מערכות כשרות פחות מהודרות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כעת על עטרה יש גם כרות של הרב מרדכי גרוס, האם עדיין זה נחשב פחות מהודר, כי נאמר לי ע"י מורה צדק חשוב בירושלים שתוספת הכשרות של הרב גרוס, הופכת את הכשרות, לכשרות של אחת הכשרויות הטובות, האם ידוע לכם מה דעת העוסקים בדבר?