לשקר בשידוכים בעניין גיל בחור או הבחורה

שאלה:

שלום רב.
שמעתי פעם שהרב שך אמר שבשידוכים מותר לשקר בשתי נושאים: גיל וגובה. שאלתי האם זה נכון? אני וצה להציע למישהו הצעה ואני יודעת שאם אני אגיד את הגיל האמיתי הם לא יתייחסו אך אם הגיל יוודע רק בהמשך כבר לא תהיה לו חשיבות. האם מותר לי?

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר שמועה כזו בשם הרב שך. אבל יש דבר כזה לשנות מעט בספר מעשה איש ח"ד עמוד רכה בשם החזון איש. אולם חייבים לדעת שזה מאד עדין, בשו"ת חתם סופר (כעת לא מצאתי היכן) ראיתי על שקר שאמרו על בחורה שהיא צעירה כשהיא היתה בת שלושים, שזה קידושי טעות. כלומר, רק תיקון קל כדי לייפות את המצב ניתן עד איכשהו לומר.