כמה צריך לשלם לשדכנית

שאלה:

שבוע טוב ! שדכנית שזה לא מקצועה עשתה שידוך בס"ד ושאלנו אותה כמה היא רוצה ואמרה שניתן כמה שאנחנו רוצים ! (היא אשכנזייה ובעלה ספרדי ) כמה צריך לתת לה ? ( בהחלט כל הוצאה בשבילנו היא משמעותית מאוד)

תשובה:

שלום רב,

צריך לתת לה כמה שמקובל לשלם לשדכנית. אני לא יודע בדיוק מה מקובל. אבל אם יש טווח מסויים כמו בין 100 ל200 אפשר לשלם לה את הזול יותר.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סי' שלא ובקצוה"ח שם פועל שעשה עבודה עבור בעה"ב ולא קצצו מחיר שמשלם לו כפחות שבפועלים.

הצטרף לדיון

תגובה 1