חזרת הש"ץ בערבית / מוזיקה ווקאלית בספירת העומר

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
תפילת ערבית היתה חובה אך בנ"י קיבלו אותה כחובה לכן חובה להתפלל ערבית ולא רשות
א"כ למה אין חזרה בתפלת ערבית אם היא חובה איחך אמורים לצאת י"ח אנשים שלא יודעים לקרוא?

ושאלה נוספת בעומר אסור לשמוע מוזיקה עם כלי נגינה וכו כלומר מותר ווקאלי אך אםן לאדם יש הנאה בוקאלי אז מה ההגיון בזה היו אוסרים גם שירים ווקאלים?

תשובה:

שלום רב

גם לאחר שקיבלו עליהם אין לזה את אותה דרגת חומרה כמו שחרית ומנחה, ולא קיבלו עליהם באופן זה שהחיוב יכלול נשים או אנשים שאינם בקיאים.

שאלתך השניה נכונה אבל לא מדוייקת… אין איסור להנות, וכי אסור לקרוא ספר טוב בספירת העומר? או לאכול גלידה? ולכן אם אסרו רק כלי זמר מוזיקה ווקאלית מותרת. אבל אמת הדבר שיש הרבה טעם לפגם במוזיקה הווקאלית המצויה היום שנשמעת ממש ככלי זמר, וזה בעצם להתחכם על רצון חז"ל ותקנתם, גם אם אין בכך איסור של ממש.