עובדת שמפרישה 10%מהמשכורת לטובת המוסד

שאלה:

יש תנאי בעבודה שלי שכל מורה מפרישה לטובת המוסד 10% מהמשכרות לטובת המוסד. אחר תקופה ממושכת שלא גבה המוסד דורש המוסד תשלום רטרואקטיבית עבור התקופה שלא דרשו 10% מהמשכורות. אך אני הבנתי שאם תקופה ממשוכת שלא גבו מסתמא מחלו על כך, ועבדתי על דעת שלא יבקשו את התשלום הנ"ל, האם אני חייבת לשלם למפרע.

תשובה:

כיון שהם טוענים שהיה טעות במה שלא גבו, יכולים לדרוש את כל התשלום רטרואקטיבית.

הרבנים המשיבים: הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי