שילוח הקן

שאלה:

שלום
אני גר בדירה שכורה ויש על אדן החלון קן של יונים, לא בדקתי אם יש ביצים כי אני לא רוצה להבהיל את היונה שיושבת שם סתם.
האם היות והבית לא שלי ואני רק השוכר אז זה נחשב מקום הפקר לגבי? האם אני יכול לקיים מצוות שילוח הקן ואיך?

תשובה:

שלום רב

המקום אינו הפקר, אולם הוראת הפוסקים שניתן לקיים את המצוה גם כאשר הקן במקום שאינו הפקר, כיון שהיום אנשים לא מעונינים בביצי יונים וממילא לא שייך לומר שהחצר זוכה לך בביצים מדין חצרו של אדם קונה לו שלא מדעתו, ולכן עדיין הם הפקר. היונה אינה יושבת סתם, אם היא יושבת כל הזמן סימן שיש ביצים.

בהצלחה.

על הנדון אם החצר זוכה למשכיר או לשוכר ראה הקדמת נתיבות המשפט לסי' ר'.