אמירה לעכום במת

שאלה:

שאלה הבנתית לכבוד הרב
מדוע ולמה כאשר מת נפטר בבית הכנסת ומונע את המתפללים הכהנים מלהתפלל שם לא התירו כי אם בדוחק גדול ואילו באופנים אחרים כגון חמץ בפסח התירו לצורך מצוה

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי מה התירו בפסח עם הגוי. אבל על כל פנים אין כל דמיון בין הדברים, להתפלל אפשר גם בבית רק מפסידים את המעלה של תפילה במנין שיש מחלוקת אם היא חיוב או לא, אבל בכל מקרה זה דין דרבנן קל, ואילו חמץ בפסח הוא איסור דאורייתא חמור, באכילתו יש אפילו כרת.