עלייה לקברים בערב ראש חודש ניסן

שאלה:

אבי זצ"ל הלך בתענית יז' תמוז ואמי זצ"ל הלכה בכז' טבת , בחייה אמי נהגה לעלות לציון של אבא בערב ראש חודש ניסן כי היא אמרה שיש מעלה מיוחדת ליום זה , השאלה שלי מה המעלה של ערב ראש חודש ניסן והאם אנו מחוייבים להמשיך את המנהג של אמא זצ"ל', יש לציין שאנו עולים לציון שלהם 3 פעמים בשנה דהיינו ביום שנפקדו כל אחד וכן בערב ראש השנה.

תשובה:

שלום רב

מנהג ירושלים לעדה הספרדית היה לעלות לקברים בערב ראש חודש ניסן, כמובא בס' שיח יצחק לרבי יצחק אלפייה, ובעטרת פז, ובס' פני ברוך פרק לז הערה לד בשם זכרון אליהו ועוד.

שיתקבלו התפילות.