לתרומות לחץ כאן

הנחת דבר גוש על לח שהצטנן

שאלה:

שלום,
בשבת היה לי בקערה חמין ונשאר קצת מהנוזלים שלו והוספתי חמין. האם יכול להיות שעברתי על מבשל כשהוספתי חמין?

תשובה:

שלום רב

אם החמין היו בחום שהיד סולדת בו, יש להמנע מלהניח דבר גוש [כמו תפוח אדמה או חתיכת בשר] ישר על הנוזלים שהצטננו, כיון שאנחנו נוקטים כדעת הפוסקים שדבר גוש דינו ככלי ראשון, ושיש בישול אחר בישול בלח שהצטנן.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק א סעי' סב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל