שאלה:
שלום,
בשבת היה לי בקערה חמין ונשאר קצת מהנוזלים שלו והוספתי חמין. האם יכול להיות שעברתי על מבשל כשהוספתי חמין?
תשובה:
שלום רב
אם החמין היו בחום שהיד סולדת בו, יש להמנע מלהניח דבר גוש [כמו תפוח אדמה או חתיכת בשר] ישר על הנוזלים שהצטננו, כיון שאנחנו נוקטים כדעת הפוסקים שדבר גוש דינו ככלי ראשון, ושיש בישול אחר בישול בלח שהצטנן.
מקורות:
ראה ארחות שבת פרק א סעי' סב.
האם חתיכה די קטנה של תפוח אדמה נחשבת לדבר גוש?
בדרך כלל היא לא תהיה חום שהיד סולדת בו ומותר.
החמין היה די נוזלי. יכול להיות שזה כמו מרק?
גושי התפוחי אדמה שבתוכו יש להם דין של גוש שהוא לחומרא כמו כלי ראשון, ואילו הנוזל הוא נוזל..
השאר תגובה