דמי פיצויים למטבי"ת [עוזרת לזקנה]

שאלה:

אני עזרתי לסבתא שלי בגיל הזקנה תמורת תשלום, התשלום מתבצע דרך ביטוח לאומי, רשמו את העבודה על שם אשה אחרת שעובדת, והיא מעבירת לי את המשכורת. עכשיו שנפטרה הסבתא האם אני זכאית לקבל דמי פיצויים מהמשפחה.

תשובה:

הינך נקראת עובדת של ביטוח לאומי ולא של משפחתך, ולכן אין המשפחה צריכה לשלם פיצויים.

נימוקים: היה מי שאמר למשפחה שהנכדה נחשבת כעובדת של המשפחה, ובמקום שהם ישלמו אירגנו תשלום מביטוח לאומי. ולכן עכשיו המשפחה צריכה לשלם פיצויים. אבל הדין אינו כך, וחובת הפיצויים הם כחלק מתשלום שכירות, והביטוח לאומי שהיה משלם את המשכורת, עליהם חובת תשלום הפיצויים – אילו היה אפשרות לקבל פיצויים מהם.

רב בן חיים, רב שלמה וייספיש ורב אברהם בוטרמן