טבילת כלים בקומקום חשמלי

שאלה:

שלום לרבבנים האם מותר הלכה למעשה להוציא דבר חשוב מהקומקום ושיחשב גמר מלאכה בידי ישראל? ומה החלק משמעותי שצריך להוציא?

תשובה:

שלום רב

אכן כך מקובל לנהוג, לפרק משהו משמעותי שמבטל את פעולתו של הכלי ומצריך ידע טכני מסויים [לא סתם שני ברגים…], ובכך להחשיב שהכלי נגמר על ידי יהודי ואינו חייב טבילה.

מקורות:

ראה כאן הרבה תשובות בענין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני חשמלאי, ויכול לומר שאין שום בעיה להטביל את הקומקום/טוסטר וכו' ללא חשש, לתת לו להתייבש לגמרי , וזה חשוב! ו אז להשתמש בו. כן שמעתי פעם מרב חשוב שצריך להוריד את המדבקה 'אסור לטבול במים' ואז להטביל…

  2. דבריך אמת. אולם אם יש חשש שכאשר תסיר את המדבקה ישאר דבק שקשה להורדה עדיף שלא להסיר ויהיה בבחינת מיעוט שאינו מקפיד. אם אפשר להסיר הכל זה כמובן מומלץ.