שאלת צרכיו בשבת בברכת המזון

אם אסור לאדם לבקש צרכיו בשבת א"כ מדוע מברכים בברכת המזון הרחמן וכו' הרי זה שאלת כל צרכיו? בהזדמנות זו אני רוצה להודות לכם על כל פועלכם תזכו להגדיל תורה ולהאדירה

תשובה:

שלום רב

בס' מעשה רב להגר"א הובא שבשבת אכן היה אומר רק שלושה הרחמן, הרחמן הוא ימלוך, יתברך, וישתבח, כל מה שאינו בקשת צרכים. אולם מנהג העולם להקפיד רק על בקשות שאדם מבקש באופן עצמאי, שאלו אמורים להביא אותו לצער ולהזכר במעשיו בימי החול, אבל מה שבנוסח התפילה אין בו חשש, ולמעשה כל התפילה גם בשבת מלאה בבקשות..

שבת שלום