נותן טעם לפגם בחרקים – התחממו בטוסטר אובן

שלום לרב
פתחתי את הטוסטר אובן וראיתי שיצא ממנו פרפר שהיה למטה. הפרפר היה שלם בכל דמותו (רגלים ידים כנפיים) ורק כנפיו היו קצת שחומות. שאלתי היא:
האם ניתן להקל מכיון שמדובר בספק אם נאפה שם? (אין לי מושג איך נכנס)?
האם ניתן להקל מצד הגרש"ז אויערבך שאמר שבתנור ניתן להקל ולהגעילו על החום הכי גבוה? (הסתפקתי האם היתרו הוא מצד שבדרך כלל לא נוגע בדפנות כי אם נוגע בדפנות צריך ליבון חמור דבר שלא ניתן לעשות בטוסטר אובן או שזה כלל לפי הגרשז שבתנור כבוליו כך פולטו)?
תודה

תשובה:

שלום רב

כיון שהפרפר הוא בבחינת נותן טעם לפגם אין כל חשש.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' פא סעי' ח.