בשר בחלב במיקרוגל

בס"ד,
הפשירו בשר במיקרוגל שעושים בו גם שימוש חלבי , ללא כיסוי בתוך 24 שעות, כאשר המיקרוגל לא נקי במיוחד , ולאחר מכן הניחו במחבת להפשיר את הבשר , מה דין הבשר ומה דינו של המחבת ?

תשובה:

שלום רב

כיון שיש על דפנות המיקרוגל ותחתיתו התזות חלביות, וגם הצלחת חלבית וכו’, אין לאכול את הבשר, ויש להכשיר את המיקרוגל והמחבת, על הכשרת מיקרוגל ראה כאן.

לא הבנתי מה הכוונה שעושים שימוש במיקרוגל גם לחלבי… אסור להשתמש באותו מיקרוגל לחלבי ובשרי כאחד, יש שהקלו בזה כאשר תמיד מכניסים מאכלים עטופים היטב בשתי עטיפות, אבל גם זה מאוד לא מומלץ, כיון שזה נפתח לפעמים מחמת החום ואז חובה להכשיר וההכשרה אינה כל כך לכתחילה.