ברכת הגומל לנשים

שלום רב,
אמא שלי לאחר שהתאשפזה בבית החולים במצב קשה השתחררה ברוך השם ותודה לאל. היא שואלת האם היא צריכה לברך הגומל ואם כן מכיוון שעדיין לא התאוששה לגמרי קשה לה ללכת לבית הכנסת, האם מישהו אחר יכול לברך במקומה ולכוון לפטור אותה?
תודה.

תשובה:

שלום רב

יש נהגו שנשים אינן מברכות ברכה זו, משום שהיא נאמרת בפומבי ומידת הצניעות היא שאשה לא מברכת לבדה בציבור, מהם שנהגו שאשה מברכת בפני תשע נשים ואיש אחד. ראה משנה ברורה סי’ ריט ס”ק ג. וראה כאן מדברי הפוסקים שסברו שנים מברכות בפני עשרה אנשים כמו איש. ומכל מקום אדם אחר לא יכול לברך במקומה, אם היא רוצה לברך, תמתין עד שתתחזק, או יבואו אנשים לביתה ותברך בפניהם. יש שנהגו שהבעל עולה לתורה ואומר ברכו וכו', וכאשר האשה שומעת ברכו ועונה ברוך ה' המבורך זה עולה לה במקום הגומל.

בשורות טובות ובריאות איתנה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח,
    הרב עובדיה (חזו"ע טו בשבט עמוד שעט) כתב בשם שו"ת שבט הלוי ח"ד סימן קנ"ב שאם היא יצאה מכלל סכנה אפשר כבר לברך הגומל. ומביא שבשו"ת דברי יציב חאו"ח סימן פז, כתב לא לברך עד שיתרפא לגמרי ממש. ומכריע שמנהג העולם כדברי השבט הלוי. ויקטור בוחניק רחובות.