הזמנתי מוהל וביטלתי והוא הפסיד הזמנות אחרות – האם עלי לשלם לו?

שאלה:

הזמנתי מוהל ואחר זמן נודע לי על מוהל אחר מוסמך יותר, ולכן ביטלתי אותו והבאתי את המוהל המוסמך יותר. אחר הברית דורש המוהל הראשון דמי פעולה, כיון שביטל הזמנות נוספות בגלל ההזמנה שלי.

תשובה:

אם כנים דבריו וביטל הזמנות נוספות בגללך, נחשב כדבר האבד וחייב אתה לשלם תשלום מלא. ואם לא היו הזמנות אתה פטור לגמרי כיון שלא היה תחילת מלאכה. כמבואר בסימן שלג סעיף א וב. ואם אתה לא מאמין לו אם ביטל הזמנות נוספות, עליו להביא הוכחה שכך היה.

רב אברהם בוטרמן, רב נפתלי בן חיים, רב שלמה וייספיש