הזהירות ממאכלות אסורות

שלום וברכה!
מדובר בבעיה ארוכה ועל כן לנוחיותכם, הכנתי 2 שאלות האחת בקצרה, והשניה בארוכה.כמו כן השתדלתי לשים פסיקים וכו שיהיה מובן.
אבל באם אין לכם זמן כמצופה.. אנא בחרו בשאלה הקצרה.
(הקצרה) 1, מה צריך לעשות מי שסמוך על שולחן הוריו?כאשר "השולחן", היינו המאכלים, לא כשרים.

(הארוכה) 2, לצערי בביתי אין הקפדה כמעט בכלל על כשרות המאכלים יש ה-מ-ו-ן בעיות כשרות החל מהכלים (סירים וכו) ועד ניקוי הכלים שנעשה ע"י ע"כום שאינו מקפיד כלל על ספוג חלבי ובשרי ועוד המון בעיות עם התנורים עצמם והירקות שהם (ההורים) מקפידים שיהיו אורגניים ולא גידול מיוחד מה שמסבך בהרבה את העניין שהם אינם מקפידים על חרקים כהלכה ואפילו רחוק מהלכה…
עד לא מזמן אכלו פה ברוקולי בלי שטיפה אפילו.
ואם משרים את הירקות זה נעשה עם הרבה מים (גיגית גדולה) וממש מעט מלח..
או שהירקות שהם קונים את חלקם הם לא מעשרים אלא סומכים על עובד החנות שאמר להם שמעשרים…כמובן מדובר בעובד לא חרדי או דתי שיודע משמעות העניין.
ואת החלק שהם כן "מעשרים", בכוונה במרכאות משום שזה ממש רחוק ממה שההלכה דורשת.
הם לוקחים חלק מכל הירקות ושמים הכל יחד בשקית אחת ואומרים "הרי זה מעשר" וזהו…
הבאתי להם הדפס של נוסח ההפרשה והחילול וגם נרשמו למכון שעשים בשבילם החילול עצמו. אבל השאר, שאר הנוסח הם צריכים לעשות וכדי שיהיה להם קל גם אמרתי להם שיחזיקו הנוסח (המודפס)ויאמרו "כל ההפרשות של תרומות ומעשרות וכו" אבל הם לא עושים את זה כלל ועדיין אומרים "הרי זה מעשר" וגם לא על כל ירק אלא על השקית עם כל הירקות. או שהסכינים וכלים בכלל ספק טריפה
בעבר היו מביאים מהגינה הביתית ירקות שהם אורגניים ולהפתעתי כל הירקות היו כלאים!
הם לא זרעו נכון וכל הגינה כלאים.
ניתן בהחלט לראות גם ירידה רוחנית בבית מאז חוסר ההקפדה על הכשרות, אחי לדוגמא כבר לצערי ואני מתכוון לזה, סוג של כופר בעיקר, ובסתר לא שומר שבת!!! וגם לא מניח תפילין ועל תפילות בכלל אין עם מי לדבר…והוא גם גורר אחריו את אחיו הקטן שגם הוא כבר לא ממש מקפיד על קלה כבחמורה…וזה בלשון המעטה!
בכלל גם ההורים בירידה רוחנית ניתן לשמוע מדי פעם את האמא מנבלת את פיה.
או שאני שואל האם הרוחה כלשהיא נעשתה כמבוקש והם עונים שכן ולאחר מכן שאני בודק אני מוצא שמדובר בשקר.
האמת שהם גם דואגים כי רואים שאני לא אוכל (למרות שאני מנסה להסתיר זאת)
אנחנו היינו משפחה חרדית לכל דבר ועניין, וכעת אין כבר עם מי לדבר..
והם כבר מבוגרים ולא מוכנים לשמוע לאחרים ואפילו לרבנים.. מה אוכל לעשות???
הם חושבים שאני מחמיר הם לא מבינים שאני הולך על הבדיעבד של הבדיעבד ועדיין פשוט המאכלים לא כשרים.
אני משתדל להקפיד למה שנכנס לפי, ועם זה אני מוצא עוד ועוד בעיות כשרות על ימין ועל שמאל!
וגם לפעמים יין נסך וכו.
אין לי פנאי להכין לעצמי אוכל כל יום.ובגלל זה אני מוצא את עצמי מדלג על ארוחות ואוכל חטיפים ולא תמיד יש, ואז בכלל עלי לדלג.
בהמון תודות!!

תשובה:

שלום רב

קראתי בצער ובכאב את שאלותיך, הקצרה והארוכה כאחד.

בראשית הדברים אני מוכרח לומר לך שאני מתפעל בצורה בלתי רגילה מהעמידה העקרונית שלך והבלתי מתפשרת, זה לא פשוט ואני בטוח שזה עושה נחת רוח עצומה לבורא עולם!

אם אני מבין נכון מקפידים בבית על בשר בחלב, ועל מוצרים כשרים [נקיון הכלים באותו סקוצ' בדיעבד אינו אוסר את הכלים]. כך שעיקר הבעיה שלך היא בענין הירקות. מה שהייתי מציע לך זה להגיע להדברות ראויה עם ההורים על הענין ולשטוח בפניהם את הבעיה, לומר להם שהרב אמר שי לקנות את הירקות והפירות רק בחנות כשרה למהדרין, ולא לעשר בבית. הצורך לעשר בבית גורם להרבה מכשולים כיון שלא יודעים כיצד לעשר וכו'. תתחייב לסייע להם בקניית הירקות ולהביאן הביתה. ירקות עלים, אם הם לא רוצים לקנות מגידול מיוחד, אל תקנה. הם צריכים להבין, שאם חשוב להם ירקות אורגניים לך חשוב ירקות כשרים… אם הדברים יאמרו ברורות ובצורה נעימה ומכבדת, תוך נסיון להגיע לסיכומים, אני מקווה שזה יצליח.

לחילופין, אם אין סיכוי, תציע שאתה תקנה את הירקות ותעשר אותן מיד לאחר הקנייה.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.