השתמשות במתנות אשה ללא דעת בעלה

שאלה:

אשה נשואה בזיווג שני ונותנת לילדיה מתנות מכספי בעלה והרגשת הילדים שהבעל יודע ואין דעתו נוחה מכך האם מותר להם להשתמש במתנות אלו

תשובה:

אף אם נחשיב זאת כגזלה הרי יש כאן ייאוש ושינוי רשות שהרי היא לוקחת כסף וקונה בזה בחנות ואין הם עוזרים לה לעשות את השינוי רשות וא"כ לאחר השינוי מותר להם להשתמש בכך וכיון שכך אף אם אינו יודע מותר מטעם כך אם אינם יכולים למנעה מלתת בעתיד וכל השאלה היא רק אם מותר להם להשתמש

רב יצחק שובקס ורב יצחק מרקובסקי