קופאי שאינו יודע שיש מבצע וגם המחשב אינו מעודכן – האם נחשב כמסייע לגזלן?

שאלה:

אני עובד כקופאי בצרכנייה, פעמים שהצרכנייה מפרסמת על מבצעים אך לא תמיד המבצעים מעודכנים במחשב, ואני בתור קופאי לא תמיד שם לב אם עודכנו המבצעים, האם נחשב אני מסייע לגזל כשאיני יודע מכך ולא מעדכן את הלקוחות.

תשובה:

כשאינך יודע שהמבצע לא עודכן אינך נחשב מסייע לגזלן, כיון שעדיין לא התוודעת לכך.

רב אברהם בוטרמן, רב שלמה וייספיש ורב נפתלי בן חיים