האם מותר לגננת לקנות רמקול מדמי השכלול?

שאלה:

אשתי גננת, ושואלת האם מותר לה לקנות רמקול מקופת הגן. קופת הגן הינו דמי שכלול – כספים שנאספו מההורים כדי לשפר את המערכת בגן.

תשובה:

אם הרמקול נצרך בגלל שהגננת קשה לה לדבר וצריכה רמקול, אינה יכולה לקנות מכספי הגן דברים שבאים מחמתה. ואם הרמקול  לא בגלל צורך הגננת, אלא שמוסיף תפעול עם הילדים בגן, נראה שמותר לה לקנות את הרמקול מכספי הגן. אך למותר לציין שהרמקול שנקנה מכספי הגן שייך לגן, וצריכה להשאירו בגן תמיד.

רב אברהם בוטרמן, רב שלמה וייספיש ורב נפתלי בן חיים