השתתפות ילד בוגר בהוצאות המחיה שלו כשגר בבית ההורים

הבת של בעלי מתגוררת איתנו שנים ארוכות. היא בת 28 ועובדת בעבודה קבועה. כשאני מציעה לה להשתתף בהוצאות מחייתה היא אומרת שאצלינו נהוג שההורים תומכים בילד באופן מלא עד שהוא מתחתן…
האם זה נכון?
למה עלי לצפות מבחינת השתתפותה בעלות המחיה שלה?

תשובה:

שלום רב,

לא עלייך לצפות אני לא יודע. אבל לפי ההלכה ההורים חייבים מזונות ומגורים לילדיהם עד גיל 18, וזאת בהתאם לתקנות הרבנות הראשית. היתה הצעה לעלות את הגיל ל21 אבל הצעה זו לא התקבלה. כלומר, רק עד הגיל הזה ההורים חייבים לילדים. מעבר לזה אין הלכה וכל משפחה תנהג כרצונה. נראה לי שהרוב נוהגים בהתאם לנסיבות. אם הילד כבר מובגר דיו ועובד ומתפרנס, ואפילו מתפרנס יפה. מאידך, ההורים שורדים את החודש, ודאי מן הראוי שהילד שמתגורר בבית ונהנה מכל המשמעות של מגורים בבית, מדוע שלא יטה שכם לסייע?

הצטרף לדיון

תגובה 1